Centrumplan Mill

Mill en Sint Hubert - Mill
Actueel aanbod

vanaf € 100.000,-
vanaf € 500,-

Over dit project

Het project Centrumplan Mill omvat de ontwikkeling en integrale realisatie binnen een aantal deelgebieden van grondgebonden woningen, appartementen, de vervanging en uitbreiding van commerciële voorzieningen, de bouw van een sociaal cultureel centrum en de herinrichting/aanleg van (nieuwe) openbare ruimte. De ontwikkeling van het Centrumplan Mill is beoogd om een toekomstbestendig centrum te creëren met een economische vitaliteit voor de lange termijn. Door het opwaarderen van het vastgoed en de aanleg van een hoogwaardige openbare ruimte, wordt de leefbaarheid van Mill voor consumenten, bezoekers, ondernemers en bewoners verbeterd. De gemeente, woningcorporatie Mooiland en Ontwikkelingscombinatie Centrumplan Mill B.V. (OCM B.V.) hebben een Samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor het realisatie van de plannen.

Actuele stand van zaken

In 2012 is het Sociaal Cultureel Centrum ‘Myllesweerd’ gereedgekomen. Tevens is een deel van de openbare ruimte vanaf de Kerkstraat, het plein voor de kerk en een deel langs de kerk tot een gedeelte van de Stationsstraat opnieuw ingericht. Inmiddels is Mooiland in 2014 gestart met de bouw van één blok van twee onder 1 kapwoningen aan de Bernhardstraat.
Het definitieve ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte aan de Markt en het definitieve ontwerp voor de nieuwbouw aan de Markt zijn gereed. Er wordt gestart met de bouw van het nieuwe Rabobankblok, hiervoor zal eerst de huidige Rabobank gesloopt worden. Dit gaat na de bouwvakvakantie 2015 plaatsvinden.

In het Raboblok zijn op de begane grond commerciële ruimten gepland met daarboven 18 sociale huurappartementen. Het marktplein zal na realisatie van de nieuwbouw Rabobankblok bijna eens zo groot worden en ruimte bieden aan 140 parkeerplaatsen.

Fasering en planning

Na realisatie van het Rabobankblok zal het Maaslandblok gerealiseerd worden. In het Maaslandblok zijn tevens op de begane grond commerciële ruimten gepland met daarboven 15 sociale huur appartementen.
Deellocatie Concertzaal, eigendom van de gemeente zal nog niet ontwikkeld worden, maar het pand wordt door de gemeente tijdelijk verhuurd.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Centrumplan Mill
Koopwoningen
4
Huurwoningen
33
Prijs vanaf
€ 100.000,-
Huurprijs van
€ 500,-
Type woningen
2-onder-1-kap, Appartement, Eengezinswoning, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Parkeerplaats
Tuin
Tuin
Eigendom
Huur, Volle eigendom
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Basisschool, Busstation, Huisarts, Kinderdagopvang, Restaurant/cafetaria, Sportcomplex, Supermarkt, Tandarts

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Mill en Sint Hubert.

Aanmelden